fotokolan_alma_utbildning_webb

Fotoskolans Projektår

Detta är ett fotografiskt projektår där du arbetar med egna fotografiska projekt under handledning. Du söker till projektåret med en projektidé. I dialog lägger upp du och en lärare upp en plan för projektet som du sedan arbetar med under skolåret.

Kursbeskrivning

I denna utbildning lägger vi stort fokus på samtal som berör fotografi och arbetsprocessen som leder dig framåt i dina projekt. För att studera Fotoskolans Projektår behöver du ha god självdisciplin, ett eget driv och stor motivation. Du behöver även ha grundläggande kunskaper i fotografi genom egna erfarenheter eller studier motsvarande Fotoskolan.

Kursinnehåll

Under skolåret varvar vi mellan fysiska och digitala träffar en dag varannan vecka för inspiration, handledning och feedback i grupp. En gång i månaden sker en individuell träff med lärare för handledning. Under skolåret kommer du även ha möjlighet att lyssna till en rad olika gästföreläsare. Tidigare år har bland annat Mats Andersson, Hannah Modigh, Anna Clarén m.fl. besökt oss.

Du har även full tillgång till skolans lokaler med en stor fotostudio, framkallning av analog film, negativskanner, fotoboksbibliotek och storformatsskrivare m.m. under detta skolår. Du kommer att behöva en egen dator med internetuppkoppling under skolåret.

Fotoskolans Projektår, distans (helfart) innehåller bland annat:

• Ditt egna projekt
  • Uppgifter relaterade till dina projekt
  • Gästföreläsare
  • Studiebesök
  • Redovisningar
  • Egen utställning
  • Grupputställning

Övrig information

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri. Men du betalar för studiematerial, studieresor mm. Kostnader för detta varierar beroende på ditt arbetssätt. Förmiddagsfika måndag – fredag kostar 60 kr/vecka.
Skolan tar ut en kostnad på 250 kronor per termin för försäkring och kopior.

Bra länkar

Efter utbildningen

Målet med utbildningen är att ge kunskap att planera och genomföra ett fotografiskt projekt under en längre period. Lära sig reflektera och använda andras feedback in i sitt projekt. Vi vill även ge deltagarna trygghet och självförtroende att efter avklarad utbildning jobba vidare med fotografiska projekt på egen hand. Efter avklarad utbildning får du ett utbildningsbevis.

KURSTYP: Profilkurs

STUDIETAKT: 100% distans

LÄNGD: 1 år

INTERNAT: Nej

KURSSTART: 16 augusti 2021

STUDIESTÖDSNIVÅ (CSN): Gymnasienivå A2

SISTA ANSÖKNINGSDAG:
15 maj 2021

Jonas Ström

Vi har förlängt ansökningstiden till den 15 maj!

Till Fotoskolans Projektår söker du med:

• 10 valfria digitala bilder som visar din fotostil
• En projektbeskrivning för den projektidé som du vill arbeta med under skolåret.
Här hittar du en mall för din projektbeskrivning att fylla i. Bifoga den sedan i din ansökan.
• Ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och om varför du söker till Projektåret på June folkhögskola och vilka förväntningar du har på läsåret.
• En liten bild på dig själv typ passbild-storlek eller liknande.
• Bifogade betyg/intyg från skola.

Alla ansökande kallas sedan till skolan för intervju och information. Då får du bland annat träffa årets elever och kika runt på skolan. Detta kommer troligtvis att ske digitalt i år 2021.

Klicka på länken nedan så kommer du till vår ansökningssida i online-programmet Schoolsoft. Där måste du skapa ett konto. Sedan kan du följa din ansökan och se vad som händer.

Ansök till Fotoskolan Projektår
Jonas Ström

KURSTYP: Profilkurs

STUDIETAKT: 100% distans

LÄNGD: 1 år

INTERNAT: Nej

KURSSTART: 16 augusti 2021

STUDIESTÖDSNIVÅ (CSN): Gymnasienivå A2

SISTA ANSÖKNINGSDAG:
15 maj 2021

Vad säger tidigare deltagare om kursen?