Teckenspråk distans

Du kanske arbetar med barn, ungdomar eller vuxna i behov av teckenspråk/tecken som alternativ kompletterande kommunikation (TAKK) eller ser möjligheter med tecken på annat sätt.

Kursbeskrivning

Kursen syftar i första hand till att lära sig kommunicera på svenskt teckenspråk. I vårt samhälle idag är det en stor tillgång med denna kunskap i många olika yrken. Undervisningen sker på distans med fyra fysiska träffar/termin då vi möts på skolan i Jönköping. Halvtidsstudier skapar möjligheter att arbeta parallellt med kursen, så att kunskaperna i teckenspråk kan praktiseras under kursen gång. Mellan träffarna arbetar du individuellt och kommunicerar med din lärare och dina kurskamrater digitalt.

Lektionspassen innehåller bl.a.

• Svenskt teckenspråk
  • Att teckna själv och att avläsa teckenspråk
  • Litteraturstudier
  • Dövas kultur/identitet
  • Dövrealia
  • Möte med döva gästlärare

Övrig information

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri. Du betalar 300 kr för försäkring, kopiering, fika vid träffarna och avslutningsmiddag sista gången.

Efter utbildningen

Efter genomförd utbildning får du ett utbildningsbevis. Detta kan komma till stor nytta i många situationer, både i vidare utbildning inom teckenspråk eller till diverse arbeten med tecken som merit.

KURSTYP: Profilkurs

STUDIETAKT: 50% distans

LÄNGD: En termin

INTERNAT: Nej

KURSSTART: 17 augusti 2021

STUDIESTÖDSNIVÅ (CSN): Gymnasienivå A2

SISTA ANSÖKNINGSDAG:
15 maj 2021

Helen Wahlström

Ansökan

Till din ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill läsa vår teckenspråksutbildning.
Du beskriver där dina tidigare teckenspråkskunskaper och bifogar intyg från dessa. Du kan också uppge referenser som styrker din teckenspråksnivå.

Antagningskriterier:

• Du jobbar med teckenspråk/TAKK eller har läst minst teckenspråk för hörande steg 1.
  • Du kan avsätta tid varje vecka för studier på halvfart
  • Du har tillgång till en dator eller surfplatta med webbkamera och god internetuppkoppling

Klicka på länken nedan så kommer du till vår ansökningssida i online-programmet Schoolsoft. Där måste du skapa ett konto. Sedan kan du följa din ansökan och se vad som händer.

Antagning sker fortlöpande. Ansök före den 15 maj.

Ansök till utbildningen nu!
Helen Wahlström

KURSTYP: Profilkurs