Om skolan

Rusta och matcha

Rusta och matcha är en tjänst där vi hjälper dig som är arbetssökande att hitta ditt nästa jobb. Vi utför tjänsten för Arbetsförmedlingen och de avgör om du får ta del av den. När du har anvisats till Rusta och matcha får du välja utförare. Vi hoppas att du väljer oss och önskar dig hjärtligt välkommen!

Tänk dig att samhället är som ett stort pussel där vi alla är pusselbitar. Ju fler som hittar sin rätta plats, desto bättre och vackrare blir bilden. För att vi ska hitta vår plats, må bra och trivas, tror vi att man behöver ha ett jobb. Ett jobb som ger pengar, vänner och meningsfulla dagar, där vi kan få göra nytta och vara efterfrågade. Vi på June folkhögskola vill hjälpa dig att hitta din nya plats – både om du har varit utan jobb länge eller om du nyss blivit arbetslös.

På June folkhögskola har vi lång erfarenhet av att möta människor i olika situationer. Alla människor har ett okränkbart värde och vår målsättning är att alla ska bemötas med respekt och värdighet. Vi vill se människor växa på olika sätt.

Vi erbjuder en öppen och välkomnande miljö där du som deltagare kan få trivas och vi vill ge dig både stöd och utmaning utifrån dina förutsättningar. Vi vill rusta dig med det du behöver och vi tror att vi kan hjälpa och matcha dig till ditt kommande steg i din utveckling. Vi erbjuder handledning, olika kurser och utbildningar som gör att du utvecklas och blir förberedd för att söka och få ett nytt jobb. Det finns många sätt att hitta och skaffa sig ett jobb och vi vill hjälpa dig att hitta ditt jobb, kanske inom ett område du aldrig tänkt på. Vi vet också att många hittar sina jobb genom kontakter. Vi på June folkhögskola har ett brett kontaktnät inom många branscher och vi vill dela med oss av våra kontakter till dig.

Språk
Tjänsten kan erbjudas utan tolk på följande språk:

  • Engelska

Branschkunskap
Verksamheten har följande branschkunskap.

  • Generell inriktning

Metodik – så här jobbar vi
Redan när vi möts första gången sätter vi igång med matchningsarbetet! Du får direkt ett möte med din handledare och vi gör tillsammans en första genomgång av vad du gjort tidigare, var du står nu och en plan för tänkbara vägar framåt. Vi hjälper dig med studie- och yrkesvägledning och ser om utbildning eller nytt jobb är det bästa för dig.

På June folkhögskola har vi god kännedom om olika vuxenutbildningar i regionen och har också själva ett antal utbildningar. Vi hjälps åt att hitta rätt och vägleda dig till det som kan passa dig.

Naturligtvis hjälper vi dig också att komma igång med jobbsökande. Vi går igenom olika sätt att söka, hitta och få jobb – antingen om ditt nästa jobb har annonserats ut eller inte. Har du redan ett skrivet CV och ansökningsbrev hjälper vi till att se över innehåll och layout. Om du inte har det färdigt hjälper vi till att ta fram det. Allt för att vara redo när det är dags att söka jobb.

Vi erbjuder dig bland annat

  • Coachning av engagerade matchare/handledare
  • Kartläggning av dina kompetenser, erfarenheter och egenskaper
  • Studievägledning
  • Tillgång till våra nätverk av företagskontakter. Kontakter är viktiga och vi går igenom dina och våra kontakter som kan vara bra för dig.
  • Workshops, aktiviteter, föreläsningar och andra insatser som är aktuella för dig.
  • Stöd i att skriva CV och jobbansökningar, hitta rätt digitala ansökningskanalerna och att lyckas komma på intervju
  • Stöd i att hitta praktik

Vi ser fram emot att möta dig och tillsammans hjälpas åt att hitta rätt väg framåt för dig!

En man med kort hår och glasögon.
En kvinna i ljus tröja ler mot kameran.

Kontakt

Marcus Örebäck
Områdesansvarig och kontaktperson
marcus.oreback@junefolkhogskola.se
036-37 48 01


Lena Rundquist

Samordnare/Handledare
lena.rundquist@junefolkhogskola.se
036-37 42 37

KA-nummer: 10073374
Detta är June folkhögskolas unika ID-nummer hos Arbetsförmedlingen.