hyllieparkfolkhogskola_matkok

Samarbete med Göteborgs Räddningsmission

Från hösten 2018 inleder Hyllie Park Folkhögskola och June folkhögskola samarbete med Göteborgs Räddningsmission som ett led i att stärka kyrkligt entreprenörskap.  Vi är väldigt glada för detta samarbete, säger rektor Per-Inge Andersson.  Det är väldigt stort för oss att få del av Göteborgs Räddningsmission stora erfarenhet inom socialt entreprenörskap.   Att vi också har fått knyta Mimmi Edin som kursledare med hennes gedigna erfarenhet kommer ytterligare att förstärka utvecklingen av kursen.

hyllieparkfolkhogskola_action

Socialt Entreprenörskap

– i kyrka och samhälle.

Vill du:

  • Lära mer om hur kyrkan idag kan bidra till samhällsförändring?

  • Vara med och utveckla en diakonal verksamhet i en församling eller kristen organisation?

  • Jobba tillsammans med kreativa samhällsentreprenörer?

Då är denna kurs något för dig!

Socialt Entreprenörskap i kyrka och samhälle hjälper dig att starta, leda, organisera och utveckla sociala och diakonala verksamheter och projekt inom församlingar och idéburen sektor.  Du får redskap och hållbara strategier för att starta och utveckla ett entreprenörskap på kristen grund. Genom kursen lär du dig hur kyrkan kan ha en aktiv roll i samhällsutveckling i samverkan med andra aktörer.

Halvfart och på distans

Utbildningen är ettårig och ges på halvfart som en distansutbildning över hela Sverige och som en studiegrupp i Göteborgs Räddningsmissions lokaler i Göteborg.

Hyllie Park folkhögskola och June folkhögskola

Sedan 2016 har June folkhögskola och Hyllie Park folkhögskola drivit en kurs som utbildar entreprenörer till att utforma hållbara verksamheter i skärningspunkten mellan kyrka och samhälle. Till hösten 2018 stärker vi kursen genom en ny samverkan med Göteborg Räddningsmission som är en ledande idéburen organisation i socialt arbete på kristen grund. Räddningsmissionen har arbetat med samhällsutmaningar sedan 1952 och har idag 25 kyrkor som huvudmän.

Utbildningen bygger på att du har med dig en egen församlingsmiljö eller vill kopplas ihop med en kyrka eller lokal organisation. Utbildningen kan hjälpa dig att hitta en matchande miljö om du inte har en egen församling/organisation bakom dig vid starten.

Du som går utbildningen har egen initiativförmåga och drivkraft. Du har en vilja att leda och inspirera samt öppenhet att lyssna och lära tillsammans med andra.


 

Prenumerera på nyhetsbrev – Socialt Entreprenörskap

* indicates required
hyllieparkfhsk_98x50mm

mimmiedin
Mimmi Edin, kursledare på Socialt Entreprenörskap.

Mimmi Edin kursledare

Kontakta Mimmi på mejl mimmi.edin@hylliepark.se eller på telefon 076-546 49 01.

Lena Joh
Lena Johansson, biträdande kursledare.

Kontakta Lena på mejl lena.johansson@junefolkhogskola.se

Kurstid:
27 augusti 2018 – 5 juni 2019

 

Kontakt

Hyllie Park Folkhögskola
Dan Elofsson
Telefon 0707-63 44 35
dan.elofsson@hylliepark.se