Utbilda dig till behandlingspedagog

Brinner du för att vara en positiv förändrande kraft i människors liv? Är du trygg i dig själv och vill arbeta med utsatta barn, ungdomar och vuxna? Då är behandlingspedagog helt rätt yrke för dig!

I rollen som behandlingspedagog arbetar du nära människor med deras problem. Du måste snabbt kunna sätta dig in i olika människors livssituationer och problemställningar. Du kommer på daglig basis möta människor med väldigt varierande behov, allt från utsatta barn till människor med psykiatriska problem. Därifrån ska du ta fram individuella behandlingsplaner. Du kommer också arbeta med att utvärdera vårdinsatser för utsatta människor och komma med förbättringsförslag på olika områden.

Arbetet som behandlingspedagog innebär att du varje dag träffar ett stort antal nya människor vilket kräver en kod social kompetens och kommunikationsförmåga. Behandlingspedagog kan vara ett utmanande yrke men också ett yrke som ger väldigt mycket tillbaka.

Vem anställer behandlingspedagoger?

Det finns många olika instanser i samhället som har behov av behandlingspedagoger. Bland annat både privata och kommunala behandlingshem, kriminalvården, socialtjänster men också inom grund och gymnasieskolan finns behov av behandlingspedagoger.