Utbilda dig till behandlingsassistent

Vill du vara med och förändra människor liv? Brinner du för de utsatt i vårt samhälle? Då är ett arbete som behandlingsassistent ett bra val för dig.

Som behandlingsassistent eller socialpedagog arbetar du med att hjälpa människor med någon form sociala problem. Det kan vara människor med missbruksproblematik eller barn som växer upp i en otrygg hemmiljö det kan också röra sig om människor med funktionshinder.

En stor del av arbetet är praktiskt och handlar om att lyssna och samtala med sina klienter både enskilt och i grupper. Detta för att motivera människor till att förändra en ofta destruktiv livssituation. Du kommer bli kontaktperson för en eller flera personer och har ett behandlingsansvar gentemot dem.

Vem anställer behandlingspedagoger?

Behandlingsassistenter arbetar ofta på behandlingshem eller ungdomshem, dessa kan vara både privatägda eller drivas av kommun eller landsting. Även om anställningen ofta är vid en institution kan arbetet också vara med barn och vuxna som bor hemma.