Patrik Glad

Jag är så glad att jag sökte till June folkhögskola, som verkligen är en skola där ”vägarna möts”.
Tillsammans med min fantastiska klass skapar vi en atmosfär där vi utvecklas och lär oss av varandra med stöd av superduktiga lärare. Redan efter första terminen känner jag att jag har fått massa ny och användbar kunskap att ta med mig ut i yrkeslivet. Aldrig tidigare har jag känt mig så här motiverad till att lära mig!

Aldrig tidigare har jag känt mig så här motiverad till att lära mig!

Isabelle Johansson

Min tid på June var lärorikt. Fick träffa många härliga människor även utveckla mig själv. Fick med mig en bra kunskap och en bra grund att stå på. Idag arbetar jag med missbruk och psykisk ohälsa. Det bästa med jobbet är att en dag aldrig är den andra lik.  Även att möta utmaningar och lyckas gör att du växer som person.

Ann-Sofi Linderoth

Idag jobbar jag på Iris Utvecklingscenter i Mullsjö och jag har jobbat här sedan 2015. Jag älskar mitt jobb och det var tack vare June folkhögskola som jag tog chansen att göra min praktik på Iris. Jag var helt inriktad på att jag skulle jobba med ungdomar med någon slags funktionsvariation. Men efter att jag prövat på att jobbat inom missbruksbehandling så var jag helt säker på att det var detta jag ville göra.
Ett fantastiskt minne från June var alla de samtal och diskussioner som vi hade i klassrummet, vi lärde oss så mycket av varandra och det är just det som är det bästa med folkhögskola tycker jag.
Vi hade en fantastisk resa till Italien men ett oförglömligt besök på San Patrignano som är världens största terapeutiska samhälle.
Många goda skratt. Tack för allt!

Angelica Blom

Jag har i många år velat jobba med människor i olika livssituationer. Jag vill kunna finnas där för personer som verkligen behöver en trygg hand och någon som står kvar när vindarna blåser. Hittade linjen socialpedagog på June folkhögskola och den passade mig perfekt. Genom samtal & dialog, föreläsningar, undervisning, studiebesök och Lära i arbete (LIA), har utbildning gett mig en bred kunskap och förståelse om människors liv. Jag jobbar idag som skolkurator på en resursskola och socialpedagog på ett HVB boende där min inriktning är struktur, bildstöd och kommunikation. Tack vare utbildningen får jag träffa många fantastiska människor i mitt arbete.