Socialpedagog

Socialpedagog – en tvåårig yrkesutbildning med behandlingsinriktning.

Ansökan till kursstart Ht 2021 är nu öppen!

Utbildningen till socialpedagog är en fyra terminer lång yrkesutbildning. Kursen är till för dig som vill arbeta med människor med beroendeproblematik och/eller psykosociala problem. För att kunna arbeta inom en sådan verksamhet behövs engagemang, empati, erfarenhet, kunskap och personlig mognad.

I utbildningen till Socialpedagog får du yrkeskunskaper och praktiska erfarenheter. Vi varvar teoretiska studier med olika typer av studiebesök samt besök av företrädare för yrkesområdet. 20 veckor under utbildningen är du som kursdeltagare ute i LIA (lärande i Arbete), där du får följa en verksamhet under en längre period.

Idé- och grundvärderingar

Vi har ett humanistiskt grundperspektiv, där begrepp som människosyn, samhällssyn samt kunskapssyn är begrepp som vi ser som väsentliga att bearbeta.

Du själv och dina erfarenheter är en viktig tillgång i utbildningen. Du går i en sammanhållen klass med ett schema på ca 35 lektioner per vecka. Det innebär mycket av lärande i grupp.

Från Socialpedagogernas klassrum på June. Bild: Iryna KirenkoFrån klassrumsmiljön hos Socialpedagogerna på June folkhögskola.
Bild: Iryna Kirenko

Yrkesutbildning

Vi tillhör Balsam som är en bransch- och samverkansorganisation bestående av 17 folkhögskolor och yrkeshögskolor som bedriver utbildningar till socialpedagog. Vi har gemensamma normerande utbildningsmål för att kvalitetssäkra utbildningarna. Läs mer här på Balsams hemsida!

Ansökan

Klicka på länken nedan så kommer du till vår ansökningssida i online-programmet Schoolsoft. Där måste du skapa ett konto. Sedan kan du följa din ansökan och se vad som händer.

 

Här söker du till Socialpedagogutbildningen med start hösten 2021. Sista ansökningsdag är den 15/4.

ANSÖK TILL SOCIALPEDAGOGUTBILDNINGEN HÄR!

 

Undrar du något?

Kontakta Björn Bergman, som är kursledare, på mailadressen bjorn.bergman@junefolkhogskola.se. Han har svar på dina frågor om utbildningen.