Ansökan Fotoskolan & Projektåret

Vill du sätta grunderna, utveckla ditt fotografiska sinne och ägna ett år tillsammans med andra med samma intresse? Då ska du söka till Fotoskolan på June folkhögskola!

Du behöver ingen tidigare utbildning inom fotografi men du måste ha kunskaper motsvarande grundläggande svenska/ svenska som andraspråk. Har du förkunskaper i fototeknik och bildframställning ökar dina chanser för att bli antagen till utbildningen men det är dina bilder, ditt personliga brev och intervjun som väger tyngst.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 15/4

Till Fotoskolan Jönköping söker du med:

• 5 valfria digitala bilder (minst en av bilderna ska vara en porträttbild)
• Ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och om varför du söker till Fotoskolan på June folkhögskola och vilka förväntningar du har på läsåret.
• En liten bild på dig själv typ passbild-storlek eller liknande.
• Bifogade betyg/intyg från skola.

Alla ansökande kallas sedan till skolan för intervju och information. Då får du bland annat träffa årets elever och kika runt på skolan. Detta kommer troligtvis att ske digitalt i år 2021.

Till Fotoskolans Projektår söker du med:

• 10 valfria digitala bilder som visar din fotostil
• En projektbeskrivning för den projektidé som du vill arbeta med under skolåret.
Här hittar du en mall för din projektbeskrivning att fylla i! Bifoga den sedan i din ansökan.
• Ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och om varför du söker till Projektåret på June folkhögskola och vilka förväntningar du har på läsåret.
• En liten bild på dig själv typ passbild-storlek eller liknande.
• Bifogade betyg/intyg från skola.

Ansökan Fotoskolan Jönköping & Fotoskolans Projektår

Klicka på länken nedan så kommer du till vår ansökningssida i online-programmet Schoolsoft. Där måste du skapa ett konto. Sedan kan du följa din ansökan och se vad som händer.

Här söker du till Fotoskolan med start hösten 2021.

ANSÖK TILL FOTOSKOLAN HÄR!

ANSÖK TILL FOTOSKOLANS PROJEKTÅR HÄR!
(Kom ihåg att fylla i mallen för din projektbeskrivning och bifoga den i din ansökan till Projektåret!)

Läs instruktionerna noga!

Se till att din ansökan är helt komplett (bilder, personligt brev, passbild och intyg) innan du skickar din ansökan.