Fler utbildningar

June folkhögskola bedriver utbildningar i samarbete med församlingar och andra samarbetspartners.

Pingst Praktikant

En kurs i samverkan med PMU och IBRA. Kursen riktar sig till unga vuxna mellan 20-30 år, med en längtan eller dröm att få göra skillnad utanför Sverige bland utsatta människor.

Vill du förändra världen för de minst nådda och de mest utsatta?
Längtar du efter att göra skillnad, göra något för andra människor och samtidigt växa i din tro?
Vill du uppleva någon annans verklighet och lära känna en ny kultur?
Då kan Pingsts Praktikantprogram vara något för dig!

Kursen är en distanskurs på halvfart (50%).

Här kan du läsa mer om Pingst Praktikant och ansöka till kursen!


 

e7c616_5c81f991ae6249c79498fa20919dcfd8~mv2
TESTA MISSION

Testa Mission har en missionskurs på ett läsår som genomförs i samverkan med June Folkhögskola. Efter en två veckors introduktionskurs i Sverige i augusti, åker kursdeltagarna ut i team till något av våra utbildningsländer i Sydamerika eller Afrika. Under nio månaders tid är de där en del av en lokal församling och delaktiga i deras sociala arbete.
> LÄS MER!


Svenska från dag ett

Lokal Pingstkyrkan Jönköping.

Svenska från dag ett är en satsning för att ge nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för, och inblick i, det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under asyltiden.

Verksamheten vänder sig till två grupper av deltagare; dels till asylsökande som bor antingen på Migrationsverkets anläggningsboenden (ABO) eller i eget boende (EBO), dels till personer som fått uppehållstillstånd men som bor kvar i Migrationsverkets anläggningsboenden.


tts

Teamträningsskolan 

Församlingsbyggare, lärjungeskola i praktik, Region Syd i Värnamo. > LÄS MER!


logo_alt_farg_litentext
AKADEMI FÖR LEDARSKAP OCH TEOLOGI

Med Studiecentra i Jönköping, Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå och Örebro kan ALT i samarbete med Örebro teologiska högskola idag erbjuda ett brett program med utbildningar. Läs mer om ALT här!

 


FLER UTBILDNINGAR …

Här kan du läsa om kurser som bedrivs av eller tillsammans med June folkhögskola och som är en viktig del av vår verksamhet.

Ingalill – överallt & alltid

När du ringer till oss, när du ev kommer till skolan – det är alltid Ingalill du möter först av alla. Ingalill Bard är vår skoladministratör och har koll på allt och alla. Du når henne, ”alltid” på telefon 036-37 48 02 eller via mejl info@junefolkhogskola.se