MÖT JONATHAN BRYSKHEJonathan Bryskhe

1. Varför startar ni distansutbildningen Effektiv Kommunikation på June folkhögskola i Jönköping?

Vi ser att allt fler församlingar börjat arbeta aktivt med sin kommunikation samtidigt som kunskapen inom området är är förhållandevis låg. Där vi vill få vara med och öppna upp församlingarnas ögon för vilka fantastiska möjligheter det faktiskt finns att nå ut till människor på en mängd olika sätt.

2. Vem tycker du ska gå den här kursen?

Du som vill arbeta eller redan arbetar med kommunikationsfrågor i din församling men inte känner att du har verktygen för att göra det på den nivån du skulle vilja. Vi vill hjälpa dig att hitta genvägarna så att arbete du gör blir både enklare och roligare.

3. Ge 3 skäl att söka till Effektiv Kommunikation?

  • 1. Du vill ha en stadigare grund att på stå i kommunikationsfrågor.
  • 2. Du vill förstå vilka möjligheter som finns för att få din församling att växa.
  • 3. Du får en utbildning som direkt underlättar ditt dagliga arbete.
  • (4. Du får CSN)

4. Vem är du och vilken bakgrund har du som gör att du startar upp en sådan här kurs?

Jag heter Jonathan Bryskhe och är uppvuxen i Götene men har bott på sådär sju olika ställen så vart jag är ifrån är lite svårt att säga. Under hela mitt liv har det setts som en naturlig del av livet att vara en aktiv medlem i en församling och det har jag varit på lite olika sätt. En röd tråd som finns i mitt engagemang i de församlingar jag varit med i är mediafrågor, allt från att vara bildtekniker, göra humorklipp till ungdomssamlingarna till att vara ledare över fototeam.

Efter gymnasiet valde jag att studera Medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Jönköping och i samband med det blev jag mer aktiv i mitt tänkande kring kommunikationsfrågor. Med detta som bakgrund och en liten irritation kring hur lite vikt som läggs på dessa frågor hos många församlingar kändes det som en dröm att få utveckla en kurs kring just sådana frågor.

Så när Marcus (rektor på June folkhögskola) frågade om jag ville vara med tog det kanske tre minuter innan jag var säker på att detta vill jag göra. Jag tror att om kommunikationen brister blir det inte bara svårt att nå nya människor innanför dörrarna men också att hålla ihop församlingen, därför känns det väldigt roligt att få vara med och nu få chans att lära ut hur man kan arbeta med sådana här frågor.

Jag tror att om kommunikationen brister blir det inte bara svårt att nå nya människor innanför dörrarna men också att hålla ihop församlingen…