Bibelskola Grow

Ett år på bibelskola Grow

Kanske har du ett extra stort hjärta för att hjälpa utsatta människor, kanske brinner du för barn och ungdomar eller vill du fördjupa dig i att arbeta med Gudstjänsten? Välj den profil som passar dig bäst!

Undervisning

Här kan du läsa mer om de ämnen som vi fokuserar på under året. (OBS! Länkarna på denna sida öppnar ett nytt fönster!)

Vi arbetar ibland i grupper med att genomföra olika projekt och alla de metoder, idéer och tips som ges under lektionerna försöker vi bearbeta i grupp för att öka utrustningen för tjänst. Under året undervisar kursledare Kristin Borneling regelbundet. Andra som finns med är pastorer och ledare i Pingst Jönköping och ibland olika gästlärare.

Profiler

Kanske har du ett extra stort hjärta för att hjälpa utsatta människor, kanske brinner du för barn och ungdomar eller vill du fördjupa dig i att arbeta med Gudstjänsten? Välj den profil som passar dig bäst!
Läs mer om våra profiler här!

Teamresa

Under våren görs en drygt två veckor lång teamresa! En otroligt spännande del av bibelskoleåret där du får många nya tankar och perspektiv, och där du får chans att lära känna Gud ännu mer. Teamresan är en resa för livet!
Se foton från senaste teamresan och bibelskolaåret på facebook.

Gemenskap

Under ett år på bibelskolan får du möjlighet till nya perspektiv på det du tidigare tänkt och uppfattat. Under hela året är du med i en av klassens connect-grupper. Där arbetar vi för att komma nära varandra, dela livet, uppmuntra varandra och be tillsammans. Gemenskapen är utvecklande och viktig och vi möts regelbundet i våra connect-grupper. Under ett bibelskoleår i en klass skapas ofta vänskapsrelationer som många gånger håller livet ut.

Församling

I församlingen Pingst Jönköping får du aktivt ta del av vad som händer i en av Sverige största pingstförsamlingar. Församlingen är din som en resurs under året på bibelskolan. Vad vill du se, lära och utveckla under året? I församlingens breda verksamhet hjälper vi dig att skapa egna kontaker med personer som du kan lära av, praktisera tillsammans med och låta dig inspireras av. Utöver vår församling samarbetar vi med ytterligare ca 15 församlingar i området. Bibelskolans lokaler ligger i Pingstkyrkan, centralt vid Västra Torget i Jönköping. Under våren har varje elev en församlingspraktik på två veckor i olika församlingar då man även där får möjlighet att se, lära och praktisera.

Folkhögskola

Grow är en av June folkhögskolas kurser.

Läs mer direkt på hemsidan för bibelskola Grow

Undrar du något

Kontakta Kristin Borneling, kursansvarig för bibelskola Grow, på mailadressen kristin.borneling@pingstjonkoping.se. Hon kan svara på dina frågor om utbildningen.