Roger Eriksson

Jag tyckte assistentutbildningen var bra och mycket lärorik. Jag fick mycket grundläggande om funktionsnedsättningar som jag har kunnat fördjupa mig mer i nu efter utbildningen. Det har jag haft mycket nytta av i mitt jobb på en f-6 skola och på fritids.

Jag har utvecklats som person och i min yrkesroll som personlig assistent!

Anna Dyrbye

Assistentutbildningen var mycket lärorik och jag har breddat mina kunskaper inom flera områden. Kompetenta och hängivna lärare gjorde utbildningen både intressant och rolig. Tack vare assistentutbildningen har jag fått två nya jobb, som personlig assistent och kontaktperson. Jag har också utvecklats som person och i min yrkesroll som personlig assistent.

Emil Krigholm

Jag tyckte utbildningen var helt ok med sköna lärare och elever på skolan. Jag fick en bredare förståelse för assistetyrket och jag hittade teckenspråket. Idag pluggar jag till teckentolk på Västanviks folkhögskola i Leksand.

Emma Aldén

Assistentutbildningen på June folkhögskola är väldigt givande då man får lära sig det absolut viktigaste när det gäller bemötandet med människor och vad själva assistentyrket handlar om. Man jobbar både praktiskt och teoretiskt.
Jag skulle definitivt rekommendera denna kurs till alla som vill jobba inom detta område. Jag har tidigare jobbat som personlig assistent, på boende och även inom hemtjänsten så jag ville bygga vidare på detta. Kursen innehåller även teckenspråk och det är just teckenspråket som jag har fortsatt att jobba med. Jag började jobba direkt efter skolan på ett boende för döva och då kunde jag använda mina kunskaper som jag fått under året som jag pluggade, både teckenspråket och bemötandet mot människor.
Just nu jobbar jag på Kålgårdskolan i en dövklass. Jag jobbar specifikt med 2 barn som har en hörselnedsättning.