ÖppetHus-2018

Mer än en skola

RitaBild: Richard Lindberg

”Vi pratar mycket svenska här, jag lär mig mycket svenska. Alla lärare är snälla. Det är viktig. Jag rekommenderar alla elever att komma hit och studera.” / Rita

MosaBild: Richard Lindberg

”Jag går på June folkhögskola för att lära känna andra människor, lära mig språket och få mer kunskap. Jag känner mig mer delaktig i det svenska samhället. Sist men inte minst finns det många trevliga lärare här. Därför rekommenderar jag dig att söka hit.” / Mosa

Allmän kurs

• Här drunknar du inte i stora grupper, utan blir sedd för den du är och får chans att utvecklas.
  • Här kan du läsa in behörighet för högskolan, yrkeshögskolan eller annan eftergymnasial utbildning.
  • Här kan du med utländsk bakgrund bli riktigt bra på svenska.
  • Här har du chans att lära känna människor med olika bakgrund och livserfarenhet.

På Allmän kurs har vi ca 75 studerande totalt, med stor variation i ålder och nationalitet. Vi är glada för mångfalden av människor, eftersom vi tror att en sådan miljö är berikande. När du möter och delar livserfarenheter med människor från Skåne och Thailand, Vaggeryd och Moskva, Råslätt och Bymarken, tror vi att du får viktiga insikter om livet och lär dig uppskatta olikhet. Och du får inte bara lärdom, du får vänner för livet.

Allmän kurs har två olika ingångar:

ALLMÄN – GRUNDNIVÅ

Allmän kurs på Grundnivå är till för dig med utländsk bakgrund som har klarat
SFI kurs D eller motsvarande. Du studerar svenska som andraspråk och andra ämnen på grundskolenivå. (Läs vidare under Grundnivå på sidan Nivåer och profiler.)

ALLMÄN – GYMNASIENIVÅ

Allmän kurs på gymnasienivå är till för dig som vill komplettera en svensk gymnasieutbildning eller som vill påbörja en gymnasieutbildning. (Läs vidare under Gymnasienivå på sidan Nivåer och profiler.)

Sök Allmän kurs!

Här kan du söka till Allmän kurs för läsåret 2019/2020.

Skoldemokrati

Det är viktigt för oss att du är delaktig i och kan påverka upplägg och innehåll i studierna och i skolans verksamhet som helhet. Det kan du till exempel göra genom att engagera dig i kursrådet på skolan.

Karolina Toftgård, kursledare

Anna Engborg, kursledare

Anna Engborg, biträdande kursledare

Undrar du över något?

Kontakta kursledarna

• Karolina Toftgård, telefon 036-37 48 10, mail karolina.toftgard@junefolkhogskola.se
  • Anna Engborg, telefon 036-37 48 11, mail anna.engborg@junefolkhogskola.se

De har svar på din frågor om utbildningen.

ANSÖKAN

Studerande på Allmän kurs tycker till

Ashtar Zomaya, Allmän linje Bild: Virginie Hugues

Jag brukar alltid vara nervös när jag ska ta ett nytt steg i mitt liv. Jag var nervös innan jag skulle börja på June, men första dagen för mig i skolan insåg jag att det här var rätt plats för mig. Här kan jag hitta nya, trevliga vänner men jag kan också förbättra mina kunskaper för att nå mitt mål i livet. Jag hoppas att alla andra deltagare på June också trivs och lyckas nå sina mål.
Ashtar Zomaya

Caroline daSilva, Allmän linje Bild: Virginie Hugues

June Folkhögskola är mer än en skola för mig. På skolan är allas förslag välkomna och alla får vara med och känna sig som en del av en stor och omtänksam familj. Det jag tycker mest om är att vi bryr oss om varandra. Det är därför jag trivs och tycker att June Folkhögskola utan tvekan är en underbar skola.
Caroline daSilva