Jennie Lundberg, Allmän linje. Bild: Iryna Kirenko

Allmän linje

June erbjuder mig mer än bara kunskap.
Här handlar det lika mycket om gemenskap.
Jag är inte ensam här.
På June är jag en del av ett lag.
Del av en trevlig atmosfär.
Det skrattas här var dag.
Här får jag genom utmaningar växa.
Upplägget hjälper mig utvecklas.
June ger mig mycket mer än kunskap.
Här på skolan har jag även funnit äkta vänskap.

– Jennie Lundgren

Iryna Kirenko, Allmän linje

Allmän linje

Jag trodde aldrig att jag kunde njuta av inlärningsprocessen. Varje dag får jag inte bara kunskap, jag får också en bit av själen som läraren lägger in i varje lektion. Detta gör lärandet mer intressant och produktivt. Jag har aldrig haft en önskan att skolka trots att jag har stor erfarenhet av det från tidigare. Jag har inte velat missa en enda dag!

Jag vill också nämna den vänliga atmosfären på June. Alla typer av möten och intressanta aktiviteter skapar stark gemenskap på skolan. Vi känner oss trygga här.

Vad är June för mig? June är verkligen mer än en skola. Det är en liten värld med ett stort hjärta.
– Iryna Kirenko

Shukri Said Guleg, Allmän linje

Allmän linje

”Jag tycker att June folkhögskola är den bästa skolan. Alla lärare är bra och har mycket tålamod med oss. De har erfarenhet av hur man lär vuxna att tala svenska. När jag började på June folkhögskola var jag inte så bra på svenska, men nu har jag lärt mig mycket. På skolan går det många elever från olika länder och vi talar svenska tillsammans.”
– Shukri Said Guled, Allmän linje

Cora Emilia Manole,Allmän linje

Cora Emilia Manole, Allmän linje

Allmän linje

”Jag kan säga att jag har haft den bästa tiden här. Med hjälp av mina lärare tog jag mina studier ett steg längre än vad jag trodde jag kunde. Det finns alltid bra sällskap, jag har fått vänner. På rasterna har jag kul med mina klasskamrater och lärare. På June handlar det inte bara om att få betyg, man får erfarenhet som följer en hela livet.”
– Cora Emilia Manole

Assistentutbildningen

Caroline

”Jag sökte på grund av teckenspråket. Jag har alltid varit intresserad av tecken och det blandat med de andra kurserna kändes som en bra blandning”
– Caroline, studerande 2013/14

Joel

”Jag vill jobba med människor, och utveckla mig som person”
– Joel, studerande 2013/14

Isse Abdi, Allmän linje

Isse Abdi, Allmän linje Bild: Iryna Kirenko

Isse Abdi

June folkhögskola är den bästa skolan som jag varit på. Nu är jag snart färdig på Allmän linje och vill gärna studera till socialpedagog sedan. Jag vill tacka alla mina lärare.

– Isse Abdi

James Florin, Allmän linje. Foto: Iryna Kirenko

James Florin, Allmän linje. Bild: Iryna Kirenko

Allmän linje

Alla behöver en plats där man får en andra chans. Det är svårt att få det idag. Men här har jag fått min, på June folkhögskola.

Jag fick inte bara en chans till att få ordning på mitt liv och hamna på rätt spår in i mig själv, jag fick en chans att träffa nya människor och nya vänner. Men på den här skolan är vi så mycket mer än bara elev, lärare och klasskamrater, vi är en familj.

Jag som ni andra har det svårt, och när det är som svårast, så går det inte en dag utan att jag får den värme och kärlek jag behöver från alla på skolan.

Vi är mer än en skola, vi är din skola.
– James Florin

Lillian Plajties, Allmän linje

Allmän linje

”Det är en mycket vänlig och varm atmosfär på skolan. Alla åsikter är lika viktiga och alla har chans att framföra dem. Studenterna i min klass kommer från många olika länder. Vi är inte så många i klassen, därför får alla tillräckligt med uppmärksamhet. På rasterna fikar alla tillsammans; lärare, rektor och elever. Vi lär på så sätt känna varandra och skapar förståelse för varandras livssituationer.”
– Lillian Plaatjies, Allmän linje.

Isak Andersson, Allmän linje

Allmän linje

”Min tid på skolan har varit väldigt bra. Lärarna är kompetenta och duktiga på att lära ut, dessutom har de även gott om tålamod med oss elever, vilket gör att mina mål känns nåbara. Sammanhållningen bland eleverna är stor och det är väldigt lätt att vara med och umgås vilket gör att man snabbt känner sig välkommen. Om man börjar på skolan ska man vara beredd på att vi har många roliga aktiviteter tillsammans för att lära känna varandra.”
– Isac Andersson

Tobias Gustafsson, Fotoskolan

Fotoskolan Jönköping

I hopp om kreativ och personlig utveckling så valde jag Fotoskolan Viebäck (June). Väl där möttes jag av personer som kom att förändra hela min livssyn och ge vänner för livet. För att inte tala om min fotografiska utveckling. Där fanns det inget rätt eller fel. Man fick testa allt och lite till. Det var som att gå in i en egen värld där allt var möjligt. Bästa var den kontakt man hade med lärarna som alltid fanns där med reflektion och ge nya synvinklar samt tankar. Utan tvekan den bästa utbildningen samt bästa året av mitt liv hittills.
– Tobias Gustafsson, fotoskolan 2011-12

Beata Rydén, Fotoskolan

Fotoskolan Jönköping

Jag valde att söka till Fotoskolan Jönköping för att lära mig mer om foto men främst för att ingå i ett sammanhang med likasinnade människor. Det som lockade mig var skolans blandning mellan det fria och det styrda arbetet. På Fotoskolan Jönköping får du under hösten många uppgifter att lösa, men våren får du styra över väldigt mycket själv. För mig är det bästa med skolan att varje elev tillåts att utvecklas i sin egen riktning, utan att skolan styr för mycket. Detta gör att alla i klassen strävar efter att hitta sitt eget unika uttryck.

Beata Rydén 2012-13 Studerade vidare på Högskolan för Fotografi (numera Valand), Göteborg.