Jobbannons-Allmän-2018

Ledig tjänst på Allmän Grund (åk 7-9)

KOMMUN: JÖNKÖPING YRKE: FOLKHÖGSKOLLÄRARE
ANSÖK SENAST: Snarast – kursen startar 24 januari 2018.
ANSTÄLLNINGSFORM:  Tillsvidare eller Visstid, Deltid. LÖN: Fast månadslön.
ANTAL TJÄNSTER: 1-2 beroende på anställningsgrad.

JUNE FOLKHÖGSKOLA erbjuder vuxenutbildning mitt i pulsen i centrala Jönköping sedan 2011. Skolan grundades 1979 och låg tidigare utanför Nässjö och hette då Viebäcks folkhögskola. Skolan är en dagfolkhögskola som erbjuder bildning, gemenskap och utbildning inom varierande områden. Undervisning bedrivs idag för nästan 350 deltagare och på skolan är ca 40 personer anställda. De flesta deltagarna läser i Juneporten Jönköping eller via distansstudier. En del av skolans verksamhet är också förlagd till Göteborg. Skolans huvudman är stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet. Stiftelsen driver fyra folkhögskolor inom Pingströrelsen.

Du är

• nyfiken på att lära känna nya människor och ett nytt sammanhang
  • en teammänniska som vill arbeta för skolans helhet genom samarbete med andra lärare på skolan
  • mån om den enskildes utveckling och bildning
  • ansvarstagande
  • intresserad av att utveckla läromiljön utifrån folkbildningens tankar.

En förutsättning för tjänsten är att du delar skolans kristna värderingar.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu lärare i  svenska men även undervisning i ma, eng och so kommer att ges. Kursen har inriktning på svenska som andraspråk.

Kompetens/erfarenhet
Vi söker dig som har lärarutbildning eller dokumenterad kompetens inom området. Tidigare erfarenhet av lärartjänst, arbete inom folkbildning eller annan pedagogisk verksamhet är meriterande.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor Marcus Örebäck, 036-374801 eller kursledare Karolina Toftgård, 036-374810 samt Niklas Ahnstedt, SFHL, facklig representant, 036-374812.

Ansökan skickas till info@junefolkhogskola.se. Ämne för ansökan ”Lärartjänst”.

Vi svara på dina frågor

Tveka inte att kontakta oss på June Folkhögskola om du har några frågor som rör vår verksamhet och våra utbildningar. Du hittar oss alla här på vår kontaktsida.

Personalen June folkhögskola