June deltog för första gången i Jobbmässan på Elmia. Det blev en positiv upplevelse med många kontakter. Mässan har inget focus på utbildning, men tillsammans med Södra Vätterbygdens folkhögskola var vi 4-5 utställare från utbildningssektorn. Som sagt, två folkhögskolor som tillsammans kan presentera en bredd i utbildningsalternativ. Junes yrkesinriktade utbildningar är ju Socialpedagog, som även finns på distans, samt Assistentutbildningen som också har en variant på distans. Vi fick många besökare till vår monter. Förutom relevant information fick de ett saftigt äpple från Rudenstams och vår nytryckta retrokasse med sig. Kassen såg man lite överallt när man rörde sig runt på mässområdet. Det var första gången på Jobbmässan, men knappast sista!

fullsizeoutput_bf6
Junes retrokasse blev en lite succé på Jobbmässan och det gick åt 30kg äpplen från Rudenstams.

fullsizeoutput_bfc
Britt-Marie, Roy, Hanna och Anna, studerande från June, höll igång i montern under så gott som hela dagen. En bra grej att komma ut i ”verkligheten” och få prata om sin utbildning och att se vilket intresse det faktiskt finns.

fullsizeoutput_bfe
Av personalen var det Niklas Ahnstedt, Ann-Mari Lindblom och Kristin Borneling som jobbade i montern.